- träna din hjärna!

Hem » SquidFactor

SquidFactor

SquidFactor är en onlinebaserad tjänst som drivs av företaget Plain Learning Squid AB och som grundades 2017. De två grundarna är Johan Ranstam och Mario Löfendolk som jobbade tillsammans på ett annat företag med uppgiften att tillsätta en ny säljare.

squidfactor logotyp, svart bläckfisk mot grön bakgrund

De har sett olika sidor av rekryteringsprocessen och vill med SquidFactor hjälpa människor att ta sig förbi begåvningstester som används av arbetsgivare vid nyrekrytering.

Hos SquidFactor jobbar en mix av olika kompetenser inom psykometri, matematik, datalogi och företagsutveckling. Tillsammans bygger de onlinetjänsten där man kan träna på begåvningstester av olika slag.

Så funkar SquidFactor

Den nätbaserade tjänsten ger tillgång till övningsuppgifter som förbereder och tränar förmågan att klara till exempel Matrigma-tester eller generell begåvning vid inträdesprov till Polisutbildningen.

Det kostar 249 kr att köpa en månad (ingen bindningstid) och då får man ett login som ger access till alla övningar. Det finns ingen begränsning på hur många tester man kan träna på. Den som har ett login kan använda datorn eller mobiltelefonen och träna på logik, spatial förmåga mm.

SquidFactor har lagt mycket arbete på att skapa en interaktiv coach som under tiden man tränar kan ge återkoppling och instruktioner som anpassad utifrån varje individ. Man får också se sin egen utveckling över tid så att man kan se ifall man blir bättre på de olika momenten.

Skärmdump från SquidFactor Matrigmatest

En algoritm som utvecklarna av tjänsten lagt in är att SquidFactor kan anpassa träningen för att hjälpa användaren förbättra sina svagheter. Kanske är det nyckeln till att höja sin nivå för vi tenderar ju tycka det lätta är roligt och det svåra tråkigt. SquidFactors algoritm kan pusha oss att lägga lite mer träning på svårigheterna.

Hjälper SquidFactor med att landa nytt jobb?

Tyvärr finns det inte några vetenskapliga undersökningar på detta. Däremot finns det omdömen och recensioner där flera har skrivit positivt om tjänsten och att den träning de gjort på SquidFactor hjälpte de att komma väl förberedd till begåvningstestet.