Hem » Hämta inspiration för din hjärnträning » Böcker om minnesteknik och hjärnträning

Böcker om minnesteknik och hjärnträning

Den här genren av faktaböcker har många riktigt bra böcker om minnesteknik och hur du kan träna upp din hjärna att minnas bättre och förbättra dina kognitiva förmågor. Låt oss börja med våra favoriter!

Så får du ett superminne – Minnesteknikerna som alla kan använda

Bokomslag: Så får du ett superminne, av Jonas von Essen

Jonas von Essen är flerfaldig världsmästare i minne och har synts flera gånger i TV-rutan. I den här boken delar han med sig av sina tekniker som alla kan använda för att förbättra sitt minne. Du får handfasta tips och minnestekniker som gör att du kan lära dig glosor, minnes namnet på alla på festen eller komma ihåg lösenord lättare. Boken är på 109 sidor och finns att beställa online.

Vägen till mästarminne

Bokomslag från Mattias Ribbings bok Vägen till Mästarminne

Det här är en bok av vår svenska stolthet inom minnesteknik – Mattias Ribbing! Mattias har tränat sig till ett superminne och bevisat att det går.

Det som är riktigt bra med den här boken är att den fokuserar på vardagen. Teknikerna som beskrivs fungerar såklart på många olika områden, men exemplen som tas upp rör sånt som ger vardagsnytt; komma ihåg planering, namn på personer du träffar till att minnas hela innehållet i en bok.

Moonwalking with Einstein – minnet och konsten att komma ihåg allt

Bokomslag: Moonwalking with Einstein, av Joshua Foer

I den här boken får du följa journalisten Joshua Foer som får i uppdrag att skriva om de amerikanska mästerskapen i minne. Under hans research får han veta att vem som helst kan träna sitt minne och ställa upp i mästerskapen.

Som läsare av boken får du följa hans träning och samtidigt lära sig hur minnet och inlärning fungerar, vilka begränsningar vi har men framförallt vilken potential vår hjärna besitter. Hur gick det för Joshua i de amerikanska mästerskapen? Svaret får du i boken.

Bli ett minnesgeni

Bli ett minnesgeni, bok om minnestekniker av Jonas von Essen

Då var vi tillbaka till Jonas von Essen som har en till bok på temat minnestekniker. Boken heter ”Bli ett minnesgeni” och innehåller massor av praktiska minnesövningar som illustrerar vilka tekniker som funkar för att maxa minnet och ha kul samtidigt.

De som läst boken tycker den är lättläst, pedagogisk och underhållande skriven. Någon skrev att det blir som att vissa saker fastnar i minnet av sig självt.