Hem » Tester av hjärnan » Logiska tester » Alva Labs Logic Test

Alva Labs Logic Test

Alva Labs Logic Test är ett test av logiskt tänkande som utvecklats av svenska Alva Labs, ett företag som fokuserar på att förbättra rekryteringsprocessen med teknologi och vetenskapligt grundade metoder.

Ett Alva Logic Test är utformat för att bedöma jobbkandidaters logiska förmåga och att lösa problem, vilket är viktiga komponenter i en individs kognitiva förmågor.


Innehåll på sidan


Alva testar logiskt tänkande under tidspress

Alva-testet består av en serie abstrakta uppgifter där kandidaterna måste identifiera mönster, sekvenser och relationer mellan former och symboler. Genom att lösa dessa uppgifter kan kandidaterna visa sina logiska färdigheter och förmåga att tänka analytiskt och kreativt.

Alva Labs Logic Test är starkt tidsbegränsat, vilket innebär att du måste lösa uppgifterna ganska snabbt. Liksom andra psykometriska tester, såsom SHL-tester och Matrigma-tester, används Alva Labs logiktester av arbetsgivare och organisationer.

Syftet är att bedöma jobbkandidater i rekryteringsprocesser och identifiera talanger inom organisationen. Testet kan också användas för att utveckla befintliga medarbetare och förstå deras styrkor och svagheter.

Företag som använder Alva Labs test

Det är många stora och etablerade företag, samt växande startups och HR-team som använder sig av tester från Alva Labs. Om du ska söka jobb kan det hända att det är ett test av den typen du kommer att få göra.

Vi vet att till exempel budbee, TELE2, Deloitte, Circle K och Northvolt har använt de här logiktesterna när de gallrat bland kandidater som sökt jobb.

Träna på frågor från Alva Labs Logic

För att komma bättre förberedd till det riktiga testet kan du öva i förväg. Genom att ha sett många olika exempel och typer av uppgifter kan du öka dina chanser. Dels får du upp tempot och eftersom det är ett test under tidspress vinner du på att bli snabbare på att svara.

Visar exempel på testfråga från Alva test hos Squidfactor
Visar exempel på testfråga från Alva träningstest hos Squidfactor

Ett testförberedande verktyg finns hos svenska företaget Squidfactor, där du kan öva på logiktesterna. Förutom ett stort frågebatteri finns det även webbseminarier, handledning och feedback. Deras tjänst är lite som ett gym, fast för hjärnan.

Det kostar 344 kr/mån och du kan skapa ett konto direkt online. De har ingen bindningstid och ingen uppsägningstid så är du nöjd efter en månad kan du avsluta ditt abonnemang enkelt. Om du landar ditt nya jobb kan det vara en mycket god investering, att öva på deras testmaterial för Alva-tester.