Hem » Appar » Hypnos med app

Appar, Behandlingar

Hypnos med app

Hypnos används för att hjälpa människor med olika problem, inklusive smärta, depression, sömnproblem, ångest och fobier. Hypnosappar är utformade för att guida användare genom hypnotiska sessioner med hjälp av ljudinspelningar, visuella stimuli och andra tekniker som efterliknar vad en hypnotisör skulle göra i en personlig session.

hon ska lyssna på ljudspår i en app för hypnos, tar på sig hörlurarna

Dessa appar kan användas för olika syften, såsom avslappning, stresshantering, sömnförbättring eller för att arbeta med specifika problem som rökavvänjning eller viktminskning.

Det är dock viktigt att komma ihåg att effektiviteten av hypnos kan variera från person till person. Vissa människor är mer mottagliga för hypnos än andra, och upplevelsen kan skilja sig åt.

Dessutom, även om hypnosappar kan vara ett hjälpmedel, ersätter de inte professionell rådgivning och behandling för allvarliga psykologiska eller medicinska tillstånd.

Några kända appar för hypnos

Hypnos

En app utvecklad av DreaminzZz där du kan välja olika program anpassade till dina mål och behov. Det finns många olika hypnossessioner att välja på i ett bibliotek med förinspelade program. Några av de har fokus på att förbättra sömn, avslappning, viktnedgång, smärta och känslohantering. Finns även en ansiktsmask att koppla till appen som tillsammans med andningsövningar kan göra det lättare att somna.
Plattform: Android

DreaminzZz har utvecklat appen Hypnos

Hypnos & Hälsa

Inger Lundmark är en svensk legitimerad psykoterapeut och certifierad hypnosterapeut som lanserat en egen app. Du kan lyssna på hypnosprogram som Sovtåget, PMS (på min sida) eller Pepp!

Plattform: Android

Inger Lundmark, leg. psykoterapeut, har släppt appen Hypnos & Hälsa

Powermind

Utvecklad av Powermind Hypnotech Sweden AB innehåller appen ett ljudbibliotek med många olika ljudspår på varierande teman för hypnos och avslappning. Det finns även möjlighet att boka privata sessioner med en privat terapeut, livsstilstränare eller hypnotisör för guidade sessioner.

Plattform: iOS

Powermind hypnosapp av Hypnotech Sweden AB

Fler appar att testa

  • HypnoBox
  • Anxiety Free: iCan Hypnosis
  • Digipill

Hypnosappar är sällan vetenskapligt testade

Användning av hypnos på egen hand med en app är generellt säker, men det finns några potentiella risker att vara medveten om. Hypnosappar har inte vetenskapligt testats för effektivitet, och resultat kan variera.

Det är viktigt att inte använda hypnos som ersättning för medicinsk behandling eller terapi, särskilt vid allvarliga psykologiska eller medicinska tillstånd. Dessutom kan vissa personer bli för mycket beroende av appen, och användargränssnittet kan vara svårt för vissa.

Det är också viktigt att vara medveten om apparnas begränsningar och hantera förväntningarna.

Skillnad mellan meditation och hypnos

Hypnos och meditation liknar varandra genom att de främjar avslappning, men de påverkar sinnet och kroppen på olika sätt. Hypnos är en form av guidad avslappning som innebär koncentrerad fokusering på specifika tankar eller bilder, ofta för att uppnå ett specifikt mål.

Medan meditation är en övning där man blir stilla och flyttar sin medvetenhet till något som ens andetag eller en mantra, utan ett specifikt mål förutom att vara närvarande i ögonblicket.

Det finns många appar för meditationsövningar där Headspace och Calm är de mest kända. Ett visst överlapp i det här segmentet av mobilappar förekommer och du kan därför testa dig fram för att hitta den app du gillar bäst.