Hem » Träna hjärnan » Kluriga pussel och leksaker » Huzzle Hanayama pussel

Huzzle Hanayama pussel

Med sex olika svårighetsgrader kan man utmana hjärnan i roliga pussel, eller Huzzle från Hanayama. Företaget som ligger bakom pusslen kommer från Japan och har funnits sedan 1933.

Hanayama är känd för demonteringspussel av metall och som kallas för Cast. Deras serie heter HUZZLE och hittills har de släppt ett 60-tal olika klurigheter att lösa.

Huzzle pussel från Hanayama
Huzzle – Hanayamas kluriga metallpussel

6 olika nivåer av Huzzle pussel

Pusslen är indelade i sex kategorier utifrån svårighetsgrad. Det finns något för alla tänkare, stora som små, att försöka montera isär och ihop.

LevelSvårighetsgrad
1Fun
2Easy
3Normal
4Hard
5Expert
6Grand Master

Vart finns Huzzle Hanayama att köpa i Sverige?

Hanayama säljer sina pusselspel i över 50 länder och där ingår Sverige. Vi har sett deras hjärngympaspel på lite olika butiker. Ibland tar de in delar av sortimentet tillfälligt så det är nästan enklast att beställa på internet. Då kan man också lättare se översiktligt vilka Huzzles man inte har gjort ännu.

Byta och ge bort ett Huzzle pussel du klarat av

Om man väl har löst ett Huzzle pussel kanske man vill spara det en stund för att utmana kompisar eller gäster. Men de kostar bara kring 130 kr, vilket gör de perfekt att bara ge bort!

Det är också vanligt att man byter ett Huzzle-pussel med någon som har en du inte löst tidigare. Det finns som sagt många kluriga pussel i denna serie att utmana sina och andras hjärnceller med.

Svåraste Huzzle Hanayama pusslet

Hourglass, level 6 Hanayama Huzzle pussel
The Hourglass

Ett av de svåraste pusslen från Huzzle Hanayama sägs vara timglaset. Det designades av JinHoo Ahn och består av fyra metallbitar som kan låsa in sig i varandra på ett sömlöst sätt. Den hör till pusslen i Level 6, Grand Master.

För att lösa Hourglass Puzzle måste man upptäcka de sekventiella rörelserna som krävs för att få isär metallbitarna. Att behöva hitta sekvenser i rätt ordning ökar alltid svårighetsgraden på såna här pussel.