Hem » Nootropics » Kosttillskott för hjärnan » QURE BrainBoost

QURE BrainBoost

QURE BrainBoost är ett kosttillskott utformat för att förbättra mental förmåga, fokus och energi. Det innehåller nootropiska örter som rosenrot och Bacopa monnieri, samt citikolin och koffein. Tillskottet är också förstärkt med vitamin B6 och jod, vilka bidrar till att minska trötthet och förbättra kognitiv funktion. Det finns att köpa i hälsokostbutiker som till exempel Svensk Hälsokost online.

QURE BrainBoost

Adaptogener i QURE BrainBoost

Bacopa monnieri och rosenrot är två adaptogena växter som traditionellt har använts för att förbättra hjärnans funktion, minne och mental förmåga.

Bacopa monnieri

Bacopa monnieri, även kallad brahmi, är en växt som har använts inom traditionell ayurvedisk medicin i århundraden. Den anses ha nootropiska och adaptogena egenskaper, vilket innebär att den hjälper kroppen att anpassa sig till stress och främjar kognitiv funktion.

Forskning tyder på att Bacopa monnieri kan förbättra minne, inlärning, koncentration och kognitiv funktion genom att påverka vissa signalsubstanser i hjärnan, som acetylkolin, serotonin och dopamin.

Dessutom kan Bacopa monnieri ha en antioxidant effekt som skyddar hjärnans celler från oxidativ stress och inflammation, vilket kan bidra till att förbättra mental hälsa och kognitiv förmåga.

så ser rosenrot ut där den växer

Rosenrot (Rhodiola rosea) är en adaptogen växt som växer i kalla och höga höjder i bland annat Sibirien och norra Europa. Den har använts i traditionell medicin för att öka motståndskraften mot stress och förbättra mental och fysisk prestation.

Rosenrot anses ha flera nootropiska och adaptogena effekter som kan gynna hjärnan, minnet och mental förmåga. Den påverkar bland annat signalsubstanser som serotonin, dopamin och noradrenalin, vilket kan bidra till förbättrad humör, minne och kognitiv funktion.

Dessutom kan rosenrot hjälpa till att skydda hjärnceller från skadliga effekter av stress genom att minska produktionen av stresshormoner och öka cellernas motståndskraft mot stress.

Rätt timing för QURE BrainBoost tabletter

Det kan vara bra att ta QURE BrainBoost tidigt på dagen eller när du behöver maximal energi. Rekommenderad dosering är 2 kapslar dagligen eller vid behov, till exempel inför situationer då du vill kunna fokusera och prestera på topp.

Eftersom koffeinet i QURE BrainBoost har en uppiggande effekt, bör det tas med försiktighet på kvällen för att inte påverka den så viktiga sömnen.

Citikolin (CDP-kolin) avgiftar och reparerar

QURE BrainBoost är också ett kosttillskott med 250 mg citikolin. Det är en naturligt förekommande förening som består av kolin och cytidin tillsammans, även kallat CDP-kolin.

Citikolin bidrar till normal fettomsättning och normal homocystein metabolism, vilket är sammankopplat med hjärnans metyleringsprocess. Metyleringsprocessen är den process som avgiftar och reparerar kroppen, och är viktig för många funktioner i kroppen, bland annat celldelningen och bildningen av immunceller.