Clear Brain

Ett kosttillskott som ska främja ”Mental förmåga och minne” står det på förpackningen Clear Brain från New Nordic. Vad innehåller de här tabletterna som kan påverka hjärnfunktioner, vilken forskning ligger bakom och vad har folk lämnat för omdöme?

Clear Brain kosttillskott för bättre mental förmåga, minne och koncentration

Innehåll i en tablett Clear Brain

Clear Brain™ är skapad för att stödja hjärnans normala funktion och kognitiva förmågor. Den består av en blandning av örtextrakt, vitaminer och mineraler som alla bidrar till att hjärnan ska fungera optimalt. Bland annat innehåller Clear Brain™ pantotensyra och jod som behövs för normal kognitiv funktion.

Ingrediens
Granatäppelextrakt75 mg
Grönt te extrakt75 mg
Extrakt av bark från medelhavstall40 mg
Valnötsextrakt25 mg
Pepparextrakt3 mg
Oreganoolja1.5 mg
Tiamin0.6 mg
Riboflavin0.8 mg
Niacin15 mg
Vitamin B61.05 mg
Folsyra100 µg
Vitamin B121.3 µg
Pantotensyra3.5 mg
Jod75 µg
Innehållet i en tablett. Rekommenderad daglig dos är 2 tabletter.


När kan Clear Brain kosttillskott vara bra?

Det finns ingen forskning som fastställt att Clear Brain har någon effekt på minne och koncentration. Däremot är innehållet sammansatt med många olika vitaminer och extrakt från frukter och nötter som man vet är nyttiga.

Näringsämnena som man får genom intag av kosttillskottet hittas i vanliga livsmedel, så med en komplett kost bör ingen lida brist på något av ämnena.

Se det inte som ett mirakelpiller utan som ett vitamintillskott som kan återställa normala nivåer. Om du har för lite av vissa vitaminer och mineraler i kroppen kan det manifestera i form av kognitiva nedsättningar. Med Clear Brain kan balansen återställas på ett enkelt sätt, men det kan det också göra med vanlig mat.

Recensioner: vad säger omdömen från andra som testat ClearBrain?

Svensk Hälsokost är det flera som lämnat produktrecension och överlag är alla nöjda. Omdömet ligger på 4,7 av 5 och flera säger sig ha upplevet en effekt med minskad trötthet efter att ha börjat äta ClearBrain kosttillskott.

Det är dock inte att likställa med vetenskaplig forskning. Vi har inte hittat någon publicerad studie som styrker nyttan av just ClearBrain. Omdömen från personer som köpt och testat är inte kontrollerat för placeboeffekten, och den är oftast väldigt stark när det gäller tabletter.