Hem » Hjärnprofiler » Andreas Hurtig: IQ på 178

Hjärnprofiler

Andreas Hurtig: IQ på 178

Andreas Hurtig är känd som en av Europas intelligentaste personer, med ett imponerande IQ på 178. Han har medverkat i Framgångspodden (1), där han diskuterade sitt liv med extraordinär intelligens, sina tankar kring optimering av kunskap och vikten av att förbättra utbildningssystemen.

Hurtig är även engagerad i olika välgörenhetsprojekt och har en livsstil som inkluderar vegetarianism och minimalism. Han har även delat personliga erfarenheter, som en händelse där han blev knivhuggen i ryggen av ett ex.

Hans berättelse och prestationer ger en unik inblick i kombinationen av intellektuell briljans och ett engagemang för att göra en positiv inverkan genom välgörenhet.

Ett område där Andreas Hurtig har nyttjat sina färdigheter är vid pokerbordet (2). Ett tag försörjde sig Andreas helt på att spela poker 12 timmar om dagen och 2006 släppte han en bok tillsammans med Karin Lundgren: Poker-turneringar på Internet (3).

Med det kapital som Andreas byggt upp har han investerat i bland annat AWAKE, ett djursjukhus nischat mot hund och katt (4).


Källor

  1. Framgångspodden avsnitt 468.
  2. ”Poker handlar om skicklighet”, artikel i Aftonbladet 2005.
  3. Bonnier Fakta om Andreas Hurtig, författaren
  4. AWAKE