Hem » Kost » MemRY Plus: Innehåll, funktion & forskning

Kost

MemRY Plus: Innehåll, funktion & forskning

Memry Plus är ett kosttillskott utformat för att stödja kognitiv hälsa och funktion. Bakom produkten står det norska kosttillskottsbolaget Norwegian Lab. Vi har gått igenom ingredienslistan för MemRY Plus och tittat på hur den sammansättningen kan bidra till att förbättra minne, koncentration och mental klarhet.

en förpackning med MemRY Plus, 30 tabletter
Så ser förpackningen ut som beställs hos Norwegian Lab

För att vår hjärna ska fungera optimalt behöver den tillgång till näringsämnen av olika slag. Det gäller att förse den med energi men också vitaminer och byggstenar för olika neurotransmittorer. Det mesta av detta får vi i oss med en god och varierad kost men ibland kan tillskott behövas.

Memry Plus innehåller en blandning av ingredienser som var och en har studerats för sina potentiella hälsofördelar. Här är en genomgång av de centrala komponenterna i kosttillskottet.

Ingredienser i MemRY Plus

Citronmeliss

Citronmeliss har traditionellt använts för sina lugnande egenskaper. Forskning har visat att det kan minska stress och förbättra kognitiv funktion genom att öka nivåerna av GABA (gamma-aminosmörsyra), en neurotransmittor som främjar avslappning och minskar nervaktivitet.

Bacopa monnieri

Bacopa är en ört som har använts inom ayurvedisk medicin för att förbättra minne och kognitiv funktion. Studier har visat att Bacopa kan förbättra synaptisk kommunikation och skydda hjärnceller från oxidativ stress, vilket kan leda till förbättrad inlärning och minne.

L-serin

L-serin är en aminosyra som spelar en viktig roll i hjärnans utveckling och funktion. Den är en föregångare till fosfatidylserin, en komponent i cellmembran, och har visat sig stödja nervcellsöverlevnad och synapsbildning.

Ginkgoblad

Ginkgo biloba är känt för sina antioxidativa och neuroprotektiva egenskaper. Forskning har visat att Ginkgo kan förbättra blodflödet till hjärnan och skydda mot kognitiv nedgång genom att minska inflammation och oxidativ stress.

Zink

Zink är ett essentiellt mineral som är nödvändigt för normal hjärnfunktion. Det fungerar som en kofaktor för många enzymatiska reaktioner i hjärnan och har visat sig spela en roll i synaptisk plasticitet och minne.

Jod

Jod är viktigt för produktionen av sköldkörtelhormoner, som är avgörande för hjärnans utveckling och funktion. Brist på jod kan leda till kognitiva nedsättningar och minnesproblem.

Vitamin B1

Vitamin B1 (Tiamin) är viktigt för energiproduktion och nervfunktion. Brist på tiamin kan leda till neurologiska problem och försämrad kognitiv funktion.

Vitamin B3

Vitamin B3 (Niacin) är involverad i energimetabolism och DNA-reparation. Det har visat sig kunna skydda mot neurodegenerativa sjukdomar och förbättra kognitiv funktion.

Vitamin B12

Vitamin B12 är nödvändigt för myelinbildning och normal nervfunktion. Brist på B12 kan leda till kognitiva nedsättningar och neurologiska problem.

OBS! Ett kosttillskott ska inte ersätta normal kost utan endast ses som just ett tillskott.

Biverkningar av kosttillskott som MemRY Plus

Generellt är det få biverkningar av kosttillskott som baseras på naturliga råvaror från växter. Det kan uppstå om man har överkänslighet mot vissa ämnen eller om man överdriver konsumtionen.

För optimal effekt rekommenderas att Memry Plus tas enligt anvisningarna på förpackningen. Överskrid inte den rekommenderade dosen, då detta kan leda till oönskade biverkningar. Rekommenderad dygnsdos är 1–2 tabletter.

Vanliga biverkningar av de ingående ingredienserna kan inkludera gastrointestinala besvär och huvudvärk.

Beställa eller köpa MemRY Plus på apotek

Memry Plus kan köpas direkt från företagets webbplats. Konsumenter kan hitta detaljerad information om ingredienser, doseringsanvisningar och vetenskaplig bakgrund där.

Positiva kundrecensioner indikerar att många användare har upplevt förbättrad kognitiv funktion efter regelbunden användning av produkten. Dessa är dock utvalda av Norwegian Lab till sin egen hemsida så ta de med en nypa salt.

En månadsförbrukning kostar 399 kr och man köper det som prenumeration, utan bindningstid. Till nya kunder lockar de med att få prova en förpackning som räcker i 30 dagar mot att betala frakten.

För att inte tvingas betala för ytterligare leverans ska man avsluta minst 14 dagar före. Att få till en förändring i kroppens biokemiska miljö kan en månad som testperiod vara lite för kort och det är något som tillverkaren skriver på hemsidan. ”Bör användas i minst 2–4 månader för bästa resultat.